A Pilisi Labdarúgó Klub hivatalos honlapja
Get Adobe Flash player

Üdvözöljuk a Pilisi Labdarúgó Klub honlapján!

A Klub legfontosabb eseményei első kézből!

Előzmények

A Pilisi Labdarúgó Klub 2016-ban Pilis Város Önkormányzatának jóváhagyásával támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez egy ~2.500 m2 hasznos alapterületű sportcsarnok, egy élőfüves centerpálya, valamint egy edzőpálya Tao forrás felhasználásával történő megvalósítása céljából.

A beruházás tervezett költségvetése bruttó ~1 milliárd forint volt, amelyből 700 millió forintra a Tao támogatás nyújtott volna fedezetet, a 300 millió forint önerőt pedig a Csernai Pál hagyatékából származó, az önkormányzat rendelkezésére álló összeg biztosította volna. Az MLSZ a támogatási kérelmet jóváhagyta. A sportegyesületnek azonban a jóváhagyott támogatási keretet csak részben sikerült feltöltenie, az önerőként figyelembe vett önkormányzati forrás pedig a kulturális központ építéséhez került felhasználásra – vagyis a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi fedezet nem áll az egyesület és az önkormányzat rendelkezésére. Az építőiparban bekövetkezett jelentős áremelkedés miatt pedig az is valószínűsíthető, hogy a tervezett méretű és műszaki tartalmú sportlétesítmények az MLSZ által jóváhagyott költségvetésből nem valósíthatók meg.

A fentiek ellenére a Pilisi Labdarúgó Klub és Pilis Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett a projekt megvalósítása mellett, ezért a sportegyesület 2018. márciusában megbízott egy Tao projektek előkészítésével és lebonyolításával foglalkozó céget, hogy szakértőként tekintse át a kialakult helyzetet és tegyen javaslatot a tervezett fejlesztés megvalósítására vonatkozóan.

A megbízott szakértő részletesen megvizsgálta a projekttel kapcsolatban korábban hozott döntéseket, az építési terveket és a projekt költségvetését, valamint több alkalommal egyeztetést folytatott a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes tisztviselőivel.

A szakértői vélemény alapján az a döntés született, hogy a tervek módosítását követően egy olyan –
jelentősen csökkentett műszaki tartalmú – beruházás kerüljön megvalósításra, amelyre a jóváhagyott költségvetés fedezetet nyújt.

A műszaki tartalom csökkentésére javasolt alternatíva az, hogy egy, a korábban tervezettnél kisebb és alacsonyabb – az MLSZ előírásainak is megfelelő – színvonalú sportcsarnok és az élőfüves centerpálya kerüljenek megépítésre. Ezt a megoldást a labdarúgó klub is elfogadhatónak tartja és a szakmai egyeztetések alapján az MLSZ is támogatja. Az elképzelés megvalósításának előfeltétele a korábban kidolgozott építési tervek módosítása.

A műszaki tartalom csökkentése – a megrendelő és a támogatást nyújtó Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével – elsősorban tervezői feladat. Ezért a Pilisi Labdarúgó Klub tervezési szerződést kíván kötni a 2016. júliusában véglegesített Triskell Épülettervező Kft. által készített műszaki tervdokumentumok – koncepcióterv, engedélyes-, kiviteli tervdokumentáció – átdolgozására, módosított vagy szükség szerint új építési engedélyezési eljárás lefolytatására.

Tervezési program (PDF)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
30. forduló tabella M.I.
30. forduló tabella M.III.
Támogatóink:
Fehér Duna Plusz Kft.
Félix Falatozó
Jenci-féle húsboltok
Pilisi Sütő Kft.
Pilisi Városüzemeltető Kft.
Platán Festékáruház
Sport Söröző
Unyi Tüzép
Zúber és Zúber Kft.
Zs-Petrol Kft.
Szurkolói tagságunk