A Pilisi Labdarúgó Klub hivatalos honlapja
Get Adobe Flash player

Üdvözöljuk a Pilisi Labdarúgó Klub honlapján!

A Klub legfontosabb eseményei első kézből!

Előzmények

A Pilisi Labdarúgó Klub 2016-ban Pilis Város Önkormányzatának jóváhagyásával támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez egy ~2.500 m2 hasznos alapterületű sportcsarnok, egy élőfüves centerpálya, valamint egy edzőpálya Tao forrás felhasználásával történő megvalósítása céljából.

A beruházás tervezett költségvetése bruttó ~1 milliárd forint volt, amelyből 700 millió forintra a Tao támogatás nyújtott volna fedezetet, a 300 millió forint önerőt pedig a Csernai Pál hagyatékából származó, az önkormányzat rendelkezésére álló összeg biztosította volna. Az MLSZ a támogatási kérelmet jóváhagyta. A sportegyesületnek azonban a jóváhagyott támogatási keretet csak részben sikerült feltöltenie, az önerőként figyelembe vett önkormányzati forrás pedig a kulturális központ építéséhez került felhasználásra – vagyis a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi fedezet nem áll az egyesület és az önkormányzat rendelkezésére. Az építőiparban bekövetkezett jelentős áremelkedés miatt pedig az is valószínűsíthető, hogy a tervezett méretű és műszaki tartalmú sportlétesítmények az MLSZ által jóváhagyott költségvetésből nem valósíthatók meg.

A fentiek ellenére a Pilisi Labdarúgó Klub és Pilis Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett a projekt megvalósítása mellett, ezért a sportegyesület 2018. márciusában megbízott egy Tao projektek előkészítésével és lebonyolításával foglalkozó céget, hogy szakértőként tekintse át a kialakult helyzetet és tegyen javaslatot a tervezett fejlesztés megvalósítására vonatkozóan.

A megbízott szakértő részletesen megvizsgálta a projekttel kapcsolatban korábban hozott döntéseket, az építési terveket és a projekt költségvetését, valamint több alkalommal egyeztetést folytatott a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes tisztviselőivel.

A szakértői vélemény alapján az a döntés született, hogy a tervek módosítását követően egy olyan –
jelentősen csökkentett műszaki tartalmú – beruházás kerüljön megvalósításra, amelyre a jóváhagyott költségvetés fedezetet nyújt.

A műszaki tartalom csökkentésére javasolt alternatíva az, hogy egy, a korábban tervezettnél kisebb és alacsonyabb – az MLSZ előírásainak is megfelelő – színvonalú sportcsarnok és az élőfüves centerpálya kerüljenek megépítésre. Ezt a megoldást a labdarúgó klub is elfogadhatónak tartja és a szakmai egyeztetések alapján az MLSZ is támogatja. Az elképzelés megvalósításának előfeltétele a korábban kidolgozott építési tervek módosítása.

A műszaki tartalom csökkentése – a megrendelő és a támogatást nyújtó Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével – elsősorban tervezői feladat. Ezért a Pilisi Labdarúgó Klub tervezési szerződést kíván kötni a 2016. júliusában véglegesített Triskell Épülettervező Kft. által készített műszaki tervdokumentumok – koncepcióterv, engedélyes-, kiviteli tervdokumentáció – átdolgozására, módosított vagy szükség szerint új építési engedélyezési eljárás lefolytatására.

Tervezési program (PDF)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
19. forduló tabella M.I.
19. forduló tabella M.III.
Támogatóink:
Backaldrin Hungária Kft.
Bagi Kft.
BlackStone Kft.
Cédrus 93 Kft.
Pilisi Városüzemeltető Kft.
CleanCenter Kft.
Colt Hungária Kft.
EDF Démász Zrt.
ÉTISZ 2000 Bt.
EPRES Trans Kft.
Erdőszöv Zrt.
Földfém Gépgyártó és Javító Kft.
Good Change Kft.
Gordius Nova Kft.
ING-Reorg kft.
Kapiga Kft.
Koczóker Kft.
La Fiesta Kft.
Legenda Hungary Kereskedelmi Kft.
LRG Kft.
Market Építő Zrt.
Maut3nmonk Bt.
MOL Zrt.
Molnár Biztonsági Szolgálat Kft.
Nádasdi Baromfifeldolgozó Kft.
NKM Zrt.
OIA Global Kft.
Operator Service Kft.
Pátria Takarékszövetkezet
Pilisi Dolina Szövetkezet
Pilis Város Önkormányzata
Pilisi Városüzemeltető Kft.
Platán Színker Kft.
Schöck Hungária Kft.
SID Kereskedelmi Kft.
Sourcing Hungary Kft.
TS Gastro Kft.
Vasanfer Kft.
Raiffeisen Bank Zrt.
Fehér Duna Plusz Kft.
Félix falatozó
Jenci féle húsboltok
Pilisi Sütő Kft.
Sport Söröző
Unyi tüzép
Zúber és Zúber Kft.
Zs-Petrol Kft.
Szurkolói tagságunk