A Pilisi Labdarúgó Klub hivatalos honlapja
Get Adobe Flash player

Üdvözöljuk a Pilisi Labdarúgó Klub honlapján!

A Klub legfontosabb eseményei első kézből!

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Főtámogatóink:
Főtámogatóink:
AEO Global Kft.
AEO Global Kft.
Airport Zrt. Vecsés
Airport Zrt. Vecsés
Backaldrin Hungária Kft.
Backaldrin Hungária Kft.
BDI HUNGARY KFT.
BDI HUNGARY KFT.
DELMAR Morgan Kft.
DELMAR Morgan Kft.
DOFE Kft.
DOFE Kft.
Fotó Princz
Fotó Princz
Földfém Kft.
Földfém Kft.
KIA Zakar
KIA Zakar
JAS Kft.
JAS Kft.
Jenci-féle húsboltok
Jenci-féle húsboltok
LA FIESTA Kft.
LA FIESTA Kft.
MMBF Földgáztároló Zrt.
MMBF Földgáztároló Zrt.
Nádasdi Kft.
Nádasdi Kft.
NNR+DACHSER Kft.
NNR+DACHSER Kft.
OIA GLOBAL Kft.
OIA GLOBAL Kft.
Pilisi Dolina Szövetkezet
Pilisi Dolina Szövetkezet
Vasanfer Kft.
Vasanfer Kft.
ZS+P Autócentrum Kft.
ZS+P Autócentrum Kft.

Előzmények

A Pilisi Labdarúgó Klub 2016-ban Pilis Város Önkormányzatának jóváhagyásával támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez egy ~2.500 m2 hasznos alapterületű sportcsarnok, egy élőfüves centerpálya, valamint egy edzőpálya Tao forrás felhasználásával történő megvalósítása céljából.

A beruházás tervezett költségvetése bruttó ~1 milliárd forint volt, amelyből 700 millió forintra a Tao támogatás nyújtott volna fedezetet, a 300 millió forint önerőt pedig a Csernai Pál hagyatékából származó, az önkormányzat rendelkezésére álló összeg biztosította volna. Az MLSZ a támogatási kérelmet jóváhagyta. A sportegyesületnek azonban a jóváhagyott támogatási keretet csak részben sikerült feltöltenie, az önerőként figyelembe vett önkormányzati forrás pedig a kulturális központ építéséhez került felhasználásra – vagyis a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi fedezet nem áll az egyesület és az önkormányzat rendelkezésére. Az építőiparban bekövetkezett jelentős áremelkedés miatt pedig az is valószínűsíthető, hogy a tervezett méretű és műszaki tartalmú sportlétesítmények az MLSZ által jóváhagyott költségvetésből nem valósíthatók meg.

A fentiek ellenére a Pilisi Labdarúgó Klub és Pilis Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett a projekt megvalósítása mellett, ezért a sportegyesület 2018. márciusában megbízott egy Tao projektek előkészítésével és lebonyolításával foglalkozó céget, hogy szakértőként tekintse át a kialakult helyzetet és tegyen javaslatot a tervezett fejlesztés megvalósítására vonatkozóan.

A megbízott szakértő részletesen megvizsgálta a projekttel kapcsolatban korábban hozott döntéseket, az építési terveket és a projekt költségvetését, valamint több alkalommal egyeztetést folytatott a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes tisztviselőivel.

A szakértői vélemény alapján az a döntés született, hogy a tervek módosítását követően egy olyan –
jelentősen csökkentett műszaki tartalmú – beruházás kerüljön megvalósításra, amelyre a jóváhagyott költségvetés fedezetet nyújt.

A műszaki tartalom csökkentésére javasolt alternatíva az, hogy egy, a korábban tervezettnél kisebb és alacsonyabb – az MLSZ előírásainak is megfelelő – színvonalú sportcsarnok és az élőfüves centerpálya kerüljenek megépítésre. Ezt a megoldást a labdarúgó klub is elfogadhatónak tartja és a szakmai egyeztetések alapján az MLSZ is támogatja. Az elképzelés megvalósításának előfeltétele a korábban kidolgozott építési tervek módosítása.

A műszaki tartalom csökkentése – a megrendelő és a támogatást nyújtó Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével – elsősorban tervezői feladat. Ezért a Pilisi Labdarúgó Klub tervezési szerződést kíván kötni a 2016. júliusában véglegesített Triskell Épülettervező Kft. által készített műszaki tervdokumentumok – koncepcióterv, engedélyes-, kiviteli tervdokumentáció – átdolgozására, módosított vagy szükség szerint új építési engedélyezési eljárás lefolytatására.

Tervezési program (PDF)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉS
Megye I.
Támogatóink:
Clean Center Kft.
Fehér Duna Plusz Kft.
Good Change Kft.
LRG Kft.
Market Építő Zrt.
Mirelite Mirsa Zrt.
MOL Zrt.
Molnár Biztonsági Kft.


NKM Zrt.
Pátria Takarékszövetkezet
Pilisi Sütő Kft.
Pilisi Városüzemeltető Zrt.
Platán Színker Kft.
Raiffeisen Bank Zrt.
Sport Söröző
Unyi Tüzép
Zúber és Zúber Kft.
Zs-Petrol Kft.
Szurkolói tagságunk